About

Így étkezünk Dániában

 Sajnálom, hogy csak most tudok posztolni nektek, mindenkinek nagyon örülök aki bírt eddig várni és nem iratkozott le a blogról:))

Ebben a bejegyzésben az új étkezési szokásaimról szeretnék írni nektek. Mint sokan tudjátok kiköltöztem Dániába és most egy népfőiskolán tartózkodom. Eddig is megpróbáltam minél egészségesebben étkezni, így már évek óta nem eszem disznóhúst, fehér kenyeret és különféle cukros dolgokat csak nagyon ritkán. Amióta itt vagyok nincs olyan nap, hogy ne ennék halat valamilyen formában, a kedvencem egy citromos , hagymás hal ami isteni, de a lazac ,a halpástétom és a lecsós hal is a toppon van. Szinte minden reggel megeszek egy fél tojást a halhoz és felvágotthoz, ami kizárólag biohúsból készült. Itt csakis biotermékeket fogyasztunk, úgyhogy elég drága ételekről van szó.  Én magvas kenyeret vagy zsemlét ami természetesen barna kenyér és zsemle, csak egy héten egyszer fogyasztok amikor már nem bírok müzlire vagy halra nézni és olyankor jól jön egy kis lekváros barna kenyér margarin vagy vaj nélkül, mert nem eszem egyiket se, csak ha nagyon muszáj. Kattints és folytatódik a bejegyzés!

 Minden étkezéskor a legfőbb elem a répa, a dánok imádnak itt répát enni ! A másik pedig, hogy salátát eszünk salátával, általában én is minimum 2 féle salátát eszek vagy valami érdekes köretet még , mint narancs  darabokat hagymával vagy valami hasonló nyalánkságot. A rizs elég rossz, azt száműztem teljesen, se íze se bűze ,ahogy mondani szokták, meg minek vigyek be vele felesleges kalóriákat, ha úgyis van helyette egészségesebb köret is.
 Ez itt a teakonyha ahol iszogatni , esetleg sütizni szoktunk.
 Ez itt a csodás ebédlőnk.
 A nagy kedvencem a lasagne az, aminél nem érdekel, hogy mekkorára nő tőle a fenekem, azért megpróbálok mellé enni salátákat és kevesebbet szedni a lasagnéból, mert egyszerűen nem tudom megállni. Szerencsére más tésztaféle nagyon még nem volt, meg nem is tudna más így elcsábítani:) yummmie !!
 Ez itt egy szokásos reggeli, ha mindenből veszel egy kanálnyit / 1 db-ot akkor tuti, hogy nem maradsz éhen.
Inni általában vagy csapvizet iszunk, vagy teát üresen vagy hosszú kávét üresen max. tejjel vagy néha van egy kis narancslé. Én azért magamnak vettem a túl sok üres tea és csapvíz után egy kis szénsavas narancslevet is, ami ahhoz képest ,hogy ízesített cukros üdítő mégis sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz és finomabb, mint a hazaiak .
 3 hét után már jelentős változásokon estem át emiatt az étkezési szokás változás miatt, amiről majd a későbbiekben írni fogok. Addig is vidámság és várom a kommenteket ! Sziasztok !

ui.: Valami érdekesség még, hogy max 1 hónapban 1szer eszünk levest ami naaaaagyon hiányzik !!!!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hú, ezek nagyon jól néznek ki^^ Van ami kicsit fura, de megkóstolánm:) Remélem gyorsan írsz majd a változás eredményeiről!A

Kriszti írta...

Étvágygerjesztő képek az tuti :)

Adrienn írta...

Nagyon fincsinek tűnnek! Szívesen kipróbálnám őket :)