About

Hogyan lettem smart shopper avagy tudatos vásárló: Alapruhatár olcsón


Ahogy már olvastátok nagy kihívás számomra, hogy a fél életemet két bőröndbe csomagoljam amikor Dániába költöztem, így gyors listaírás kezdődött, hogy mit is szeretnék megtartani és mire van még szükségem.



Ekkor tűnt fel, hogy a hónapok/ évek során több H&M ujjatlan basic toppom is volt, így a leggyorsabb és legegyszerűbb módon betértem és még bevásároltam újabb színekből is. 1290 Ft-os árával a legjobb befektetésnek tartom azoknak akik szeretnék megkönnyíteni a reggeli sietős öltözködéseket.

http://www.hm.com/hu/product/93277?article=93277-A#article=93277-X


Az Orsay-ben szinte teljesen megegyező anyagú, csak hosszabb kiadású verzióját is megtaláltam ősszel 1990 Ft-os áron.

A Bershkában pedig 1390 Ft-ért juthattok hozzá szinte azonos színekben, mint amit a H&M kínál.

http://www.bershka.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/bershkahu/de/bershka/179538/1874011/Shirt%2BBershka%2BFarben







Ugyanez a helyzet egy másik hiperolcsó termékükkel a szintén 1290 Ft-os jersey szoknyáikkal,majdnem minden színből rendelkezem eggyel amihez van megegyező színű basic toppom is.

Szerintem minden lánynak szüksége van egy fekete blézerre és egy vele megegyező színű szövetnadrággal, hisz kosztümként vagy külön-külön is használhatjuk, a fekete blézer nem csak a business-look fontos kelléke de akár egy kis party ruhával is kombinálhatjuk. Minden inditex üzletben megtalálhatóak általában 8990 Ft körüli darabáron.

http://www.stradivarius.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/stradivariushu/en/stradivariussales/505001/1826069/Basic%2Bblazer

http://www.bershka.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/bershkahu/de/bershka/179535/1723501/Blazer%2BBershka%2BFarben

http://www.hm.com/hu/product/06756?article=06756-C

A csőnadrág a már említett blézerrel könnyedén kombinálható, ez az a darab, ha jól választasz évekig a legjobb barátod lesz a szekrényedben.


Egy jól megválasztott fehér blúz és ennek fekete megfelelője bármikor ki tud húzni a reggeli "nincs egy göncöm se" szituációban. A H&M már 2990 Ft-ért kínál megoldást az ingproblémádra.

http://www.hm.com/hu/product/08423?article=08423-A

http://www.bershka.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/bershkahu/de/bershka/179537/1810013/Shirt%2BBSK%2BFarben

http://www.stradivarius.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/stradivariushu/en/stradivariussales/298048/1245004/Shirt%2Bwith%2Bstuds%2Bon%2Bcollar

Trenchcoat vagy ballonkabát, erről a ruhadarabról azt tartom, hogy minden nő szekrényében kell lennie egy fekete és egy camel színűnek és ezek mellett egy feltűnőbb színű darabnak, nálam ez egy real red, mert ettől a színtől érzem magam a legkirobbanóbbnak. 

http://www.bershka.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/bershkahu/de/bershka/179535/1995510/Trenchcoat%2BBershka

http://www.stradivarius.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/stradivariushu/en/stradivariussales/505001/1826042/Basic%2Btrench%2Bcoat

http://www.hm.com/hu/product/07067?article=07067-A


6 megjegyzés:

Kinga írta...

Szia! Érdekes amiket írsz, de azért nem tudok teljesen egyetérteni. Kellenek az alapdarabok, de azért az túlzás, hogy minden nő szekrényében kell lennie egy fekete és egy camel színű trenchcoat-nak. Nekem például nincsen, bár végül is egy feketére újabban mégiscsak szert tettem, de a barna megfelelőjének egyáltalán nem érzem hiányát. Van más típusú átmeneti kabátom a barnás megjelenéshez. A túl sok basic darab eléggé egysíkúvá, unalmassá is tudja tenni a ruhatárat.
Blézerből sincsen minden lánynak szüksége egyre, nekem legalábbis biztosan nincs. Számtalan próbálkozásom volt az utóbbi időben, hogy beillesszem a blézert valamilyen formában a ruhatáramba, de egyszerűen nem megy, mert túlságosan korlátok közé szorítva érzem magam ezzel a ruhadarabbal, bármilyen színű, fazonú is.
Csak ezt szerettem volna mondani. :)

Julia's Style írta...

Szia ! Tudod ez olyan, hogy ismerek olyan lányt aki nem hord nadrágot, konkrétan soha, neki is ajánlhatok egy tökéletes farmert, ha úgysem fogja hordani, ilyen ez a blézerekkel is szerintem:) Köszönöm, hogy megosztottad a véleményedet :))

Névtelen írta...

Szia!

A csőfarmer nem alapdarab, 10 nőből 1 aki tudja viselni, mert szép egyenes, vékony és formás a lába, a többi nőn horror. Hangsúlyozza rajtuk amit nem kellene, de azért hordják, mert trendi. Ha még egy egyenes, sötétkék darabot írtál volna, azt elfogadnám. Az mindenkinek jól áll. Ha nincs rajta szaggatás, nagy koptatás, az alapdarab lesz amíg rámegy a nőre.
Nekem sincs trenchcoatom, van helyette elég kabátom. :-)A világosabb bézs szín egy világos jegyekkel rendelkező nőnek nem áll jól... van akit iszonyatosan sápaszt... nem alapdarab mindenkinek.
Azzal egyetértek h. legyenek alapdarabok egy szekrényben akkor ha valahova menni kell csak előkap az ember párat és ezek nem mennek ki a divatból 1-2 év alatt.

Julia's Style írta...

Szia ! Szerintem ha megpróbálkozol egy klasszikus trenchcoat minden testalkaton jól mutat azért szerintem ha teheted próbálj fel egy sima ballont:)Egyébként nem farmert írtam, személy szerint én nem is vagyok egy famerpárti mert még én sem találtam olyat ,ami jó lenne. Csőnadrágot is lehet olyat választani amit tudsz viselni akkor is ha 90 kiló vagy, nekem sikerült akkor is amikor azon a súlyon lebegtem, jobb választás milliószor mint egy legging csak meg kell tanulni ízlésesen öltözni hozzá:)

Névtelen írta...

47 kiló vagyok még 50-nél több nem voltam soha 167cm-hez, én felvehetem... de nem mindenki, ez lett volna a mondandóm lényege. Egy X lábas nőn horror, vastag combnál röhejes, mert kövérít, ha valaki nem magas csak mégjobban összenyomja... ezt sokan elfelejtik és nem, egy 90kilós nőn nem állna jól, ha nem 2m magas hozzá és nem szoktak olyan magasak lenni a nők. Nem értem valaki miért hord olyan ruhát ami kihangsúlyozza a hiányosságait direkt. Ez minden csőnadrágra vonatkozik... nem csak farmerre, ezért nem alapdarab.
Lehetne trenchcoatom, de NEM szeretnék, van 4 csinos vékony kabátom sokkal jobban néznek ki.
Szerintem mindenki azt hordja ami jól áll neki és tetszik is neki, ne azt amit ráakarnak erőltetni.

Névtelen írta...

Nekem van több farmerem is, a farmer alapdarab.
A feketém szára egyenes és nincs rajta koptatás, combtőnél egy kicsit gyűrt. A sötétkék farmerem nem koptatott, de egyenes élrevasalt a szára, elég egyedi, elegáns darab (más sokan kérdezték hol vettem). A többi farmerem koptatott, de nem szaggatottak (nekem az nem tetszik és már nem is divat). Mindegyik seggén ügyelek rá, h. ne legyenek nagy zsebek és ne legyenek alacsonyan, mert azoktól laposabb lenne optikailag a popóm, amúgy meg nem az. Azt hangsúlyozom amit kiakarok emelni... mivel létezik többezerféle farmer, van választék mindenkinek. Nem vagyok egy topmodell, de elég sokféle ruhát hordhatok szerencsére és nem zörögnek a csontjaim. A felsőkkel akadt néha gondom, mert vékony a derekam, de van mellem, nem vagyok lapos, ne álljon el a ruha tőlem hasnál/deréknál nagyon... de azért találok méretet a külföldi cégek ruhái között XS-S méretben.