Hozzávalók:
- 2 evőkanál mandulaolaj,
- 10 g méhviasz,
- 1 evőkanál céklalé (halványabb színhez kevesebb)
- 4 csepp borsmenta-illóolaj.
Az olajat és a méhviaszt gőz felett olvasszuk fel. Az edényt húzzuk le a tűzről, és a tartalmához fokozatosan kiskanalanként adjuk hozzá a céklalevet, míg el nem érjük a kívánt színt. Villávala alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a borsmentaolajat, keverkük át, majd töltsük makulátlan tiszta üvegcsébe. A céklából remek málnaszínű ajakpirosító készíthető. A főtt céklát le kell reszelni, hogy kinyerjük a levét (ebből a szükségesnél többet készítsünk), vagy bioboltokban kapható, vegyszermentes céklalevet használjunk.
1 megjegyzés:
Te próbáltad már valamelyiket elkészíteni?
Megjegyzés küldése